طرح پرورش بلدرچین
بلدرچین در قرن یازدهم میلادی در ژاپن و یا چین اهلی شده است. در ژاپن از سال 1910 میلادی به بعد برای استفاده از تخم و گوشت به طرز وسیعی پرورش و از راه اصلاح نژاد گله های گوشتی و تخمی بدست آمده است.
امروز نیز در ژاپن مصرف آن بسیار قابل توجه می باشد. بغیر از ژاپن، کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه، ایتالیا، چین و هنگ کنگ در این زمینه فعالیت های تولیدی دارند.
بلدرچین حیوانی است با خصوصیت پرندگان وحشی شکاری بسیار پرجنب و جوش و متحرک و لاجرم باید در وضعیتی قرار گیرد که امکان پرواز و خیز داشته باشد. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین های پرندگان معمولی 5 تا 10 درصد بیشتر است همچنین بسیاری از انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پرندگان یافت نمی شود در گوشت این پرنده موجود می باشد. 5 هفتگی یعنی در زمان بیرون آوردن جوجه از تخم، وزنش 7 گرم است. با تغذیه اصولی و مناسب وزنش در سن 6 موقع کشتار به 150 گرم می رسد و وزن گوشت خالص و تمیز 120 گرم می باشد. لذا بدلیل رسیدن به وزن مطلوب در 55 روزگی معمولا کشتار می شود تا وزن 150 گرم گوشت خالص را بدست آورند.
- موضوع طرح: پرورش بلدرچین
- دستگاه صادره کننده مجوز: وزارت جهاد کشاورزی
- ظرفیت اسمی تولیدات: 420.000 قطعه
- تعداد شاغلین: 20 نفر
- سرمایه گذاری کل طرح: 6852.88 میلیون ریال
- سرمایه گذاری ثابت: 6631.09 میلیون ریال
- سرمایه در گردش: 221.79 میلیون ریال
- درآمد سالیانه: 4030 میلیون ریال
- سود ویژه: 1306.31 میلیون ریال
- دوره بازگشت سرمایه: 5 سال
- نرخ بازدهی سرمایه: %19.9 درصد
پرورش بلدرچین آن هم چه از نوع بلدرچین گوشتی و یا بلدرچین تخمگذار جزء یکی از زودبازده ترین طرح های پرورش پرندگان اهلی می باشد. پروتئین زیاد و چربی کمی که در گوشت بلدرچین یافت می شود مخاطبان زیادی را برای استفاده از گوشت این پرنده به سوی خود جذب کرده است و همچنین به دلیل تخمگذاری زیاد آن ها و کلسترول کم و زیاد بودن انواع ویتامین ها در تخم آن ها و همین طور به دلیل سالم بودن تخمشان که حتی برای نوزادان و کسانی که استفاده از تخم بقیه پرندگان برایشان منع شده می توانند استفاده کنند باز هم مخاطبان زیادی را به سوی تخم آن ها روانه می کند. بلدرچین که از خانواده پرندگان وحشی و کبک ها می باشد که آفریقایی ها بعد از پرورش شتر مرغ، شروع به پرورش دادن این پرندگان با شکل ظاهری کوچک شدند.