مقاله بررسی علل تمایل دانش آموزان به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان
مقاله بررسی علل تمایل دانش آموزان به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان
معلمان عنصر کلیدی موفقیت نظام آموزش و پرورش به شمار می آیند و دانشگاه فرهنگیان متولی تربیت معلمان است. توصیفی روشن از شایستگی های معلمی و تأمل بر آن می تواند مقدمه ای برای ورود به مدیریت و رهبری سازمانی، برنامه های درسی تربیت معلم و خلق آن متناسب با فرهنگ سازمانی در دانشگاه فرهنگیان باشد.
در شرایطی که انتخاب شغل بخاطر وضعیت نظام اقتصادی و بیکاری نسبتا چشمگیر سخت تر شده، معلم شدن به عنوان یک مسیر خاص نیازمند توجه ویژه ای است. از یک جهت این مسیر از طریق دانشگاه فرهنگیان مسیر نسبتا مطمئنی برای جوانان نسبتا سرآمد برای اشتغال است و از طرف دیگر همین مسیر ممکن است خط پایانی بر آرزوهای برخی از جوانان در رسیدن به موقعیت های خوب اقتصادی باشد.
در زمینه ورود به معلمی عوامل متعددی موثر هستند که یکی از عوامل مذکور موقعیت خانوادگی بویژه موقعیت شغلی والدین است. بخش مهمی از ورودی های دانشگاه فرهنگیان را فرزندان خانواده هایی تشکیل می دهند که حداقل عضوی از خانواده معلم هستند و حداقل بخشی باور دارند معلمی در خانواده آنها شغلی موروثی است. دانشجویان مورد مطالعه این تحقیق از بین دانشجویان پردیس علامه طباطبائی اردبیل که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، برادر، خواهر) فرهنگی بوده اند انتخاب شده و روایت آنها مورد تحلیل مضمونی قرار گرفته است.
یافته های تحقیق نشان میدهد دانشجویان مذکور تحت تاثیر تجربیات دوره کودکی، احرام عمومی به معلان، شیوه زندگی والدین، احساس مسئولیت والدین، تشویق های والدین و خانواده، و انتظارات دیگران در انتخاب شغل معلمی قرار گرفته اند.