طرح کشت و تولید رزماری
رزماری گیاهی مدیترانه ای است که علاوه بر کاربرد فراوان آن در آشپزی به عنوان یک گیاه شفابخش و درمان کننده انواع بیماری ها کاربرد دارد. گیاه معطر رزماری به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف شامل انواع سوپ ها، سس ها و خورش ها استفاده می شود.
گیاه Rosmarinus officin از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که حداقل دارای 1درصد (حجم/وزن) روغن فرار می باشد. اکلیل کوهی با نام عمومی رزماری گیاهی است علفی، پایا، دارای ساقه ای چوبی به ارتفاع نیم تا یک متر با برگ های سبز، دائمی و بسیار معطر، متقابل با کناره برگشته، باریک و دراز و نوک تیز؛ سطح فوقانی برگ آن به رنگ سبز و سطح تحتانی به علت وجود کرک ها سبز مایل به سفید است.
گل های این گیاه کوچک و به رنگ آبی روشن است که در کنار برگ ها می روید. قسمت مورد استفاده آن برگ و سرشاخه های گل دار آن است. اسانس آن از قسمت هوایی تهیه می شود.
» فهرست مطالب:
- پیشگفتار
- مقدمه
- خصوصیات گیاه شناسی
- شرح فعالیت به عنوان یک شغل
- داروهای گیاهی
- ترکیبات مهم
- موارد استعمال
- دامنه انتشار
- سازگاری
- تکثیر و کاشت
- کوددهی
- برداشت محصول
- اهداف کشت رزماری
- رزماری در فضای گلخانه
- مشخصات محل اجرای طرح
- شرایط کشت گیاه رزماری
- کوددهی
- آفات و بیماری ها
- علف های هرز
- روش های مقابله با بیماری و علف های هرز
- زمان جمع آوری
- وضعیت مالیات ها و عوارض محلی مالیات
- محصولات تولیدی
- بررسی قیمت
- رویه های تولید (وضع موجود)
- منابع