طرح تولید اسانس گیاهان دارویی
عطرمایه یا اسانس محلول یا عصاره الکلی همراه با روغن فرار است. اسانس ترکیبی فرار است که مجموعه ای از اجزای ترپنی را دارا می باشد. اسانس ها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روش های مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج به وسیله حلال، تقطیر در شرایط خلأ به وسیله مایکروویو، خیساندن و استخراج با روغن های جاذب از مواد گیاهی استحصال می شوند.
محصولات حاصل از استخراج معمولاَ به نام های عصاره تام(کانکرت)، ابسولوت، پماد یا رزینوئید خوانده شده و اسانس نامیده نمی شوند. عنوان « اسانس» فقط برای روغن های تقطیر شده یا استخراج شده به کار می رود.
مهمترین موارد مصرف اسانس ها در صنعت داروسازی عبارت اند از: ضد حساسیت های پوستی، ضد حساسیت موضعی، آنتی هیستامین ها، خلط آورها، ضدویروس ها، ضدباکتری ها، ضدعفونی کننده ها، ضدکرم ها، ضد میکروب ها و همچنین استفاده از آن ها به عنوان ادویه در هضم غذا که در شکل های مختلف دارویی مورد مصرف قرار می گیرد. همچنین از اسانس ها به عنوان مواد معطر و خوشبوکننده استفاده می شود و بنابراین در تهیه عطرها و اسپری های خوشبوکننده و همچنین به عنوان معطرکننده صابون و خمیردندان و شامپوهای طبی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین از اثرات دارویی اسانس ها می توان به خاصیت ضد تورم، ضد دل درد، آرام بخش ضد نفخ، اشتها آور و خلط آور اشاره کرد.
روغن های اسانسی به دست آمده از گیاهان ادویه های در صنایع غذایی و کنسروسازی برای بهبود طعم مواد غذایی استفاده می شود.
» فهرست مطالب:
- پیشگفتار
- فهرست
- تعریف کارآفرینی
- مهارت های لازم برای کارآفرین
- ویژگی ها و مشخصات فنی محصول
- الزامات و مجوزهای مورد نیاز برای شروع فعالیت
- فارماکوپه گیاهان دارویی ایران
- بررسی نحوه تأمین مواد اولیه و روند مصرف محصول
- مدیریت بازاریابی
- بازاریابی و فروش
- بازاریابی متمرکز یا هدفدار
- بررسی بازار داخلی و بین المللی
- تعیین استراتژی
- تبلیغات
- بسته بندی
- قیمت گذاری
- عوامل موثر بر قیمت گذاری
- کیفیت
- مدیریت برند و برندسازی
- گردش مواد
- بررسی ایستگاه ها، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت
- مراحل کنترل کیفیت
- مدیریت منابع انسانی
- محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز
- توصیف شغلی
- زمانبندی اجرای پروژه
- مدیریت مالی
- روش هایی تأمین منابع مالی
- نحوه تقاضای اعتبار طرح ها
- هزینه خدمات نیروی انسانی
- جمع بندی و برآورد سرمایه در گردش
- اطلاعات مربوط به سرمایه ثابت و برآورد آن
- کل سرمایه گذاری
- هزینه های تولید
- ارزیابی مالی و اقتصادی طرح
- شاخص های مالی و اقتصادی طرح
- درصد تولید نسبت به ظرفیت اسمی در پنج سال اول
- منابع