طرح امکان سنجی اقتصادی فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی
طرح امکان سنجی اقتصادی فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی
توسعه و پیشرفت روزافزون شرکتها، موسسه ها و دیگر بنگاههای اقتصادی در جهت اجرای طرحها و فعالیت های تولیدی و خدماتی، وجود رقابتهای شدید و همه جانبه در صحنه بازارهای داخلی و بین المللی، وضعیت ناپایدار نرخ تورم در سالهای اخیر، وجود محدودیتها و در نهایت گران بودن منابع اولیه اعم از سخت افزار، نرمافزار و مغزافزار از جمله مهمترین عواملی هستند که موجبات توجه بیشتر به بررسی فنی و اقتصادی هر طرحی را قبل از اجرا آن فراهم کردهاند. از اینرو تبیین نحوه و چگونگی اجرای اینگونه طرحها از ابتدای شروع سرمایهگذاری تا مرحله ثمردهی و به بار نشستن طرح، همیشه برای سرمایه گذاران به عنوان یک معضل و دغدغه فکری مطرح بوده است. به همین علت و دلیل منطقی برای هدایت یک طرح اقتصادی جهت رسیدن به هدف نهایی خود که همان کسب سود معقول است، اساسیترین وظیفه هر تحلیلگر مسائل اقتصادی و صنعتی، برنامه ریزی صحیح طرح جهت توجیه اقتصادی اینگونه طرحها میباشد.
بطور کلی این برنامه ریزی شامل بررسی میزان سهم قابل کسب از بازار مصرف آن محصول و یا خدمات، نحوه، کیفیت و چگونگی سرمایهگذاری ، نوع و کیفیت محصولات خروجیهای طرح ، نحوه ارائه خدمات توسط آن شرکت ، طریقه مقابله با رقباء و… میباشد.
لذا برای رسیدن به اهداف فنی و اقتصادی هر طرحی ، بایستی به سه عامل مهم اقتصادی و مدیریتی زیر توجه نمود و آنها را ملاک هر نوع عملی خود قرار داد که این عوامل عبارتند از :
- سودآوری
- کنترل و هدایت عملیاتی طرح
- میزان ریسکپذیری
طرح توجیهی اقتصادی فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی
به ظرفیت 200 تن
با توجه به این مطالب, هر سرمایه گذار مایل به افزایش دو عامل سودآوری و کنترل و هدایت عملیاتی طرح بوده و همیشه خواهان کاهش میزان ریسکپذیری طرح و به خطر نیفتادن سرمایه خود میباشد.
بعضی شغل ها قبل از آن که نیازمند پول باشد، دانش و مهارت می خواهد و البته قدری همت؛ تولیدگیاهان دارویی از این دسته مشاغل است؛ یعنی شغلی که با وجود یک کاربر ماهر برپا می شود و به سوددهی می رسد. کاربر گیاهان دارویی، کسی است که از عهده تهیه، نگهداری، فروش و راهنمایی مصرف آنها برمی آید و اطلاعات جامعی نسبت به گیاهان دارویی پرمصرف دارد.