بهره گیری از ICT در آموزش
امروزه، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، به عنوان مهمترین عامل سختافزارانه تحول و توسعه در جهان مطرح است و دستاوردهای ناشی از آن به گونهای با زندگی مردم عجین شده که غفلت از آن شکافهای گوناگونی را در جامعه بوجود میآورد. ویژگی بارز و متمایز فناوری اطلاعات و ارتباطات نسبت به دیگر فناوریها و به ویژه فناوریهای دوره صنعتی این است که این فناوریها و ظرفیتهای برآمده از آن، الگوی جدیدی از رفتار و ساختار اجتماعی ارائه و به عنوان یک مدل میتواند پیوندها و روابط انسانها، ملتها و ادیان را باز تعریف کند.
حجم گسترده اطلاعات و چگونگی تبادل آن، جامعه امروز را در آستانه ورود به فرهنگی قرار داده است که در آن آموزش اطلاعات و دانش، محورهای اصلی پیشرفت جامعه خواهند بود. فنآوری اطلاعات و ارتباطات آنچنان پتانسیل حضور در عرصه های گوناگون حیات بشری دارد که بی تردید می توان آن را نماد یک تمدن جدید یا ظهور یک موج تمدنی جدید دانست. پیشرفت های فن آوری منجر به تحولاتی در صلاحیت ها و شایستگی های مورد نیاز و متناسب با دنیای متغیرفعلی در دانش آموزان گشته است. صلاحیت هایی که امروزه مطرح هستند عبارتند از تفکرانتقادی، صلاحیت های عمومی، حل مسأله و تصمیم گیری امروزه از آموزش و پرورش انتظار می رود تا موجبات یادگیری فعال و مشارکتی بین دانش آموزان را فراهم آورد.
برای محقق شدن چنین رویکردی به ناچار نیاز به تغییر رویه های سابق است. شیوه های آموزش قدیمی مسلماً پاسخگوی نیازهای آموزشی متغیر عصر جدید نیست؛ بنابراین یکی از تلاش های سازمانهای آموزشی باید در ارتباط با فن آوری اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آن در برنامه درسی از سوی دیگر مسئله ارتقای کیفیت آموزش همواره موردتوجه بوده و روز به روز نیز اهمیت بیشتری پیدا میکند.