طرح تولید دمنوش های گیاهان دارویی

طرح تولید دمنوش های گیاهان دارویی

طرح تولید دمنوش های گیاهان دارویی
طرح تولید دمنوش های گیاهان دارویی

درحالی که اقتصاد گیاهان دارویی دنیا با توجه به رویکرد به طبیعت هر روز در حال بزرگتر شدن است و چشم انداز این محصول و فرآورده های آن برای بحث های توسعه منطقه ای به واسطه وابستگی محصولات به شرایط اقلیمی و سرزمینی، نوید بخش فردایی روشن است که اگر با دانش بومی همراه باشد می تواند موجب ایجاد ثروت، ایجاد اشتغال و تولید علم در مناطق کمتر توسعه یافته کشور و از جمله استان لرستان شود.
متابولیت های ثانویه گیاهی ترکیباتی هستند که توسط سلول های گیاه تولید می شوند اما غالباً به مصرف خود گیاه نمی رسند. این متابولیت ها کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون و به ویژه پزشکی دارند.
اسانس ها و مواد معطر، مواد مؤثره دارویی، فرمون ها، حشره کش ها، علف کش ها، قارچ کش ها، هورمون های گیاهی و مواد آللوپاتیک (ایجاد کننده انواع مقاومت ها و یا بازدارنده رشد و نمو) از این جمله هستند. در این میان ترکیبات دارویی و اسانس ها دارای اهمیت ویژه ای هستند.
در خصوص جایگاه طب سنتی و گیاهان دارویی ۲ تعریف وجود دارد. تعریف این جایگاه در دنیا و در کشور ما. در دنیا براساس تعاریف و استانداردهای سازمان بهداشت جهانی در سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۵ مبتنی بر این است که طب سنتی و مکمل باید مورد حمایت قرار گیرند تا اهداف عدالت در سلامت و پاسخگویی نظام سلامت تحقق یابد. علاوه بر این، سازمان بهداشت جهانی برنامه هایی را در خصوص ترویج و فرهنگ سازی برای این نوع از طب انجام می دهد.
هر چند میان گیاهان دارویی و طب سنتی یک همراهی و ارتباط نزدیک وجود دارد، اما مهم ترین مولکول های اکتیو در درمان بیماری های حاد و مزمن از گیاهان است. گیاهان دارویی علاوه بر این که حداقل منبع ۲۵ درصد از داروهای جدید هستند، الگوی داروسازی شیمیایی نیز هستند. اگر چه در نیم قرن گذشته استفاده از داروهای شیمیایی و سنتز ی به شدت رواج یافت ولی به سرعت آثار زیان بار آن ها بر زندگی، سبب گرایش مجدد به گیاهان دارویی گردید.
سازمان بهداشت جهانی در یکی از گزارش های خود اعلام کرده است که ۱۱۹ داروی شیمیایی مشتق شده از گیاهان وجود دارد. (مانند آسپرین که از آسپرین مشتق شده از درخت بید مشابه سازی شده است)

 

» فهرست مطالب:

  • پیشگفتار
  • فهرست
  • فصل اول: تعریف، ویژگی ها و مشخصات فنی محصول
    • مقدمه
    • کاربرد محصول
    • مشخصات فنی محصول
    • شماره تعرفه گمرکی
    • مشخصات گمرکی کالا
    • بررسی بازار و قیمت فروش
      • پوشش
      • عطاری ها
    • نحوه تأمین مواد اولیه و روند مصرف محصول
    • آمار واردات و صادرات
    • عوامل خارجی محیط بازاریابی بین المللی
    • عوامل تأثیرگذار بازار
    • فعالیت ها در ابتدای شکل گیری روند صادرات
    • استانداردهای اجباری
    • کشورهای هدف صادراتی
      • چین
      • ژاپن
      • هند
      • امارات متحده عربی
      • روسیه
    • بررسی محصولات مشابه
    • تحلیل موقعیت
      • محیط
    • تحلیل SWOT
      • راهبردهای بازاریابی تناوبی
      • راهبردهای گزینش شده بازاریابی
    • برندهای معتبر تولیدکننده دمنوش
      • نمونه محصولات خارجی
    • موارد پیشنهادی برای تولید
      • شرح
      • اسطوخدوس
      • علف چای
      • سنبل الطیب
      • داروهای معمول برای مصارف آرامبخش
        • عوارض دراز مدت مصرف آرامبخش ها
    • الزامات راه اندازی واحد تولید دمنوش های گیاهی
      • دمنوش های دارویی
      • مجوز های مواد غذایی
  • فصل دوم: مطالعات فنی محصول
    • روش های مختلف تولید
    • فرآیند تولید منتخب
    • گردش مواد
    • خط تولید دمنوش گیاهی
    • بررسی ایستگاه ها، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت
      • کنترل کیفیت مواد اولیه
      • کنترل حین تولید
      • کنترل نهایی
    • تعیین ظرفیت، برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد
    • مواد اولیه طرح و برآورد مصرف هر یک
    • دستگاه ها و تجهیزات خط تولید
      • تجهیزات و دستگاه های خط تولید
      • معرفی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
      • تجهیزات و تأسیسات عمومی
        • آزمایشگاه
        • تعمیرگاه
        • تأسیسات برق
        • تأسیسات آب
          • آب مصرفی سالیانه واحد
        • سوخت مورد نیاز
        • تأسیسات
        • تجهیزات حفاظتی
      • محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز
      • ساختمان
    • زمانبندی اجرای پروژه
  • فصل سوم: مطالعات مالی اقتصادی
    • اطلاعات مربوط به سرمایه در گردش و برآورد آن
      • اطلاعات مربوط به سرمایه ثابت و برآورد آن
        • هزینه وسائل نقلیه و وسایل حمل و نقل
        • هزینه اثاثه اداری
      • هزینه های قبل از بهره برداری
      • کل سرمایه گذاری
      • هزینه های تولید
    • صورت های مالی و شاخص های اقتصادی طرح
      • ارزیابی مالی و اقتصادی طرح
      • تحلیل مالی
    • نتایج محاسبات مالی عنوان طرح: ایجاد واحد فرآوری گیاهان دارویی
      • برنامه تولید سالیانه
      • درصد تولید نسبت به ظرفیت اسمی در پنج سال اول
    • اخذ وام
    • هزینه های تولید
    • قیمت تمام شده محصول
    • جداول مالی
  • ضمیمه: تقاضای مجوز تولید دمنوش در گروه مواد غذایی
    • نام و نشانی واحد تولیدی
    • مشخصات واحد تولیدی
    • پروانه ها
    • مشخصات فرآورده
    • فرمول فرآورده
    • روش ساخت
    • ویژگی های فیزیکی، میکروبی و شیمیایی فرآورده نهایی
توضیحات بیشتر + دریافت
اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0